Dodaj u košaricu za još 500 kuna i izbjegni trošak dostave.
Na sve narudžbe iznad 500 kuna nemaš troškove dostave. Iskoristi priliku!

Vodič kroz chipoteka web shop

Vodič kroz chipoteka web shop

Upute za uporabu chipoteka web shopa.

Registracija novog korisnika

Ukoliko se želite registrirati na našem web shopu, pritisnite ikonicu "novi korisnik", upišite željeni e-mail i lozinku, potom ponovite lozinku i pritisnite zelenu tipku "Registriraj se". Postupak na mobilnom webu je identičan.

 

Prijava postojećeg korisnika

Za prijavu u sustav pritisnite tipku "prijava", upište svoj e-mail i lozinku, potom potvrdite pritiskom na zelenu tipku "Prijavi se". Postupak je identičan na mobilnom webu.

 

Moj račun

Prijavljeni korisnici imaju pristup novim alatima koji se prikazuju pritiskom na tipku "moj račun". 

  • Narudžbe: povijesni pregled svih dovršenih narudžbi

  • Pregledavani proizvodi: prikaz svih proizvoda koje ste ikad pregledavali

  • Proizvodi na servisu: vaši proizvodi na servisu, ukoliko postoje

  • Zadnje pretrage: sustav pamti sva prethodna pretraživanja u tražilici

  • Moji podaci: osnovni korisnički podaci

  • Promjena lozinke: alat za promjenu lozinke

  • Odjava: privremena odjava korisnika s web shopa

 

Tražilica na desktop webu

Nova, pametna tražilica nudi rezultate već dok upisujete pojam. Rezultati koji sadrže upisani pojam se prikazuju u tri stupca: proizvodi, brendovi i kategorije. 

  • Proizvodi: klik na bilo koji od preporučenih proizvoda vodi na stranicu tog proizvoda.

  • Brendovi: prikazani su samo brendovi koji sadrže traženi pojam. Klik na brend vodi na strancu koja sadrži sve proizvode tog proizvođača.

  • Kategorije: prikazane su kategorije koje sadrže u nazivu traženi pojam. Klik na kategoriju vodi na odabranu kategoriju proizvoda.

Pri unosu riječi u polje za pretraživanje, u bilo kojem trenutku pritiskom na tipku "enter" na tipkovnici vašeg računala ili klikom na povećalo s desne strane polja tražilice, otvorit će vam se stranica sa prikazom svih proizvoda u kojima je nađen traženi pojam.

 

Tražilica na mobilnom webu

Na mobilnom webu, tražilici pristupate pritiskom na povećalo. Funkcionalnost je identična tražilici na dekstop webu, osim što se svi rezultati prikazuju u jednom stupcu, jedan ispod drugoga. Tipku "enter" zamjenjuje tipka "traži", koja će biti prikazana na virtualnoj (ekranskoj) tipkovnici vašeg smartphona ili tableta.

 

Filtriranje proizvoda

Putem filtera koji su dostupni u kategorijama proizvoda, može se smanjiti prikazani broj proizvoda. Ovaj alat je idealan za određivanje cjenovnog razreda, za odabir modela koji su dostupni u pojedinoj poslovnici, ili za odabir proizvoda po određenim karakteristikama ili robnoj marki.

Filter se aktivira pritiskom na njegov naziv u lijevom stupcu weba. Aktivan filter će biti prikazan na drugom mjestu, između naziva kategorije i proizvoda, putem novih tipki u boji. Pojedinačno, filteri se isključuju pritiskom na obojanu tipku filtera. Za isključivanje svih filtera, pritisnite crvenu tipku "svi x".

 

Filtriranje proizvoda na mobilnom webu

Zbog ograničenog prostora malih ekrana, na mobilnom webu ne postoji lijevi stupac. Funkcionalnost filtriranja je dostupna putem tipke "fitriranje" koja se nalazi na vrhu ekrana, ukoliko se nalazite u jednoj od kategorija proizvoda. Pritiskom na tipku "filtriranje", otvorit će se izbornik unutar kojeg možete odabrati željeni filter.

Pojedinačno, filteri se isključuju pritiskom na obojanu tipku filtera. Za isključivanje svih filtera, pritisnite crvenu tipku "svi x".

Napomena: Oblik i boja tipke "filtriranje" i izbornik filtera koji se otvara, se razlikuje ovisno o internet pregledniku i operativnom sustavu mobilnog uređaja. Na slici je prikazan izbornik na iPhone uređaju s iOS 9 operativnim sustavom. Iako postoje vizualne razlike, funkcionalnost je identična.

 

Sortiranje proizvoda

Tipka "po cijeni (od veće)" služi za sortiranje proizvoda. Na računalima, tipka se nalazi u lijevom stupcu weba, točno iznad filtera. Na mobilnim uređajima, tipka se nalazi u gornjem lijevom kutu ekrana. Pritiskom na tipku se otvara izbornik u kojem se može odabrati drukčije sortiranje. Sortiranje se ne može isključiti, samo izmijeniti.

Napomena: Oblik i boja tipke "po cijeni (od veće)" i izbornik sortiranja koji se otvara, se razlikuje ovisno o internet pregledniku i operativnom sustavu računala ili mobilnog uređaja. Na slikama su prikazani izbornici na OSX 10 i iPhone iOS 9 operativnim sustavima. Iako postoje vizualne razlike, funkcionalnost je identična.