Objektiv NIKKOR AF-P 70-300mm f/4.5-5.6E ED VR

Osnovne značajke
 • Šifra proizvoda: 9611001083
4.599,00 kn u dućanu
4.369,05 kn
Dostava: ne
12 x 383,25 kn | 24 x 205,04 kn
DOSTUPAN PO NARUDŽBI: POŠALJI UPIT
 • NIKON

  Nikon je međunarodna kompanija specijalizirana za fotografsku opremu. Osnovana je 1917. godine u Japanu. Nikon je bio jedan od prvih proizvođača SLR fotoaparata. Renomirani je proizvođač fotoaparata, objektiva, videokamera, teleskopa, dalekozora, mikroskopa itd. Chipoteka vam nudi fotoaparate i objektive marke Nikon.

 • OPIS

  Nikon AF-P 70-300mm f/4.5-5.6E ED VR FX telefoto objektiv Nikkor auto focus lens (JAA833DA)

  ZNAČAJKE:

  F-Mount Lens/Full-Frame Format
  Aperture Range: f/4.5-5.6 to f/32-40
  One Extra-Low Dispersion Element
  Super Integrated Coating
  Pulse Stepping Motor AF System
  Nikon VR Image Stabilization
  Internal Focus; Manual Focus Override
  Dust- & Moisture- Resistant Construction
  Electromagnetic Diaphragm Mechanism
  Rounded 9-Blade Diaphragm

  SPECIFIKACIJE:

  Žarišna duljina
  70 – 300 mm
  Maksimalan otvor blende
  f/4,5 – 5,6
  Minimalan otvor blende
  f/32 – 40
  Konstrukcija objektiva
  18 elemenata u 14 grupa (uključujući 1 element od ED stakla)
  Kut gledanja
  34°20' – 8°10' (22°50' – 5°20' s fotoaparatom DX formata)
  Minimalna fokalna udaljenost
  1,2 m od žarišne ravnine pri svim položajima zuma
  Maksimalni omjer reprodukcije
  0,25x
  Broj lamela dijafragme
  9 (zaobljeni otvor dijafragme)
  Veličina nastavka filtra
  67 mm
  Promjer x duljina (nastavak postolja objektiva)
  Pribl. 80,5 x 146 mm
  Masa
  Pribl. 680 g
  Priložena dodatna oprema
  67-milimetarski prednji poklopac objektiva LC-67 s klik-mehanizmom, stražnji poklopac objektiva LF-4, sjenilo s bajunetnim mehanizmom HB-82, torbica za objektiv CL-1022

  Performance
  Focal Length 70 - 300mm
  Aperture Maximum: f/4.5 - 5.6
  Minimum: f/32 - 40
  Camera Mount Type Nikon F
  Format Compatibility Nikon FX/35mm Film
  Angle of View 34° 20' - 8° 10'
  Tilt/Shift None
  Minimum Focus Distance 3.94' (1.2 m)
  Magnification 0.25x
  Maximum Reproduction Ratio 1:4
  Elements/Groups 18 / 14
  Diaphragm Blades 9, Rounded
  Features
  Image Stabilization Yes
  Autofocus Yes
  Tripod Collar No
  Physical
  Filter Thread Front: 67 mm
  Dimensions (DxL) Approx. 3.17 x 5.75" (80.5 x 146 mm)
  Weight 1.50 lb (680 g)

  UKLJUČUJE:

  Nikon AF-P NIKKOR 70-300mm f/4.5-5.6E ED VR Lens
  HB-82 Lens Hood
  67mm Snap-On Lens Cap
  LF-4 Rear Lens Cap
  CL-1022 Flexible Lens Pouch

  Budite prvi s najnovijom verzijom ovog telefotografskog zuma za puni kadar. Brži AF i način rada SPORT VR precizno prate zbivanja bez narušavanja oštrine slike. Lakšu konstrukciju otpornu na vremenske uvjete možete ponijeti bilo kamo.

  Sport. Životinjski svijet. Putovanje. Od izraza na licu pobjednika do ptica u letu, ovaj dugi objektiv FX formata s brzim fokusiranjem snima iznimne fotografije i videozapise.

  Raspon žarišne duljine od 70 – 300 mm (105 – 450 mm ako se upotrebljava s Nikonovim SLR-om DX-formata) jednostavno vas postavlja u središte zbivanja. Minimalna fokalna udaljenost od 1,2 m u cijelom rasponu zuma i maksimalni omjer reprodukcije od 0,25x omogućuju vam da se približite i ispunite cijeli kadar. Sustav internog fokusiranja (IF) znači da se prednji objektiv ne okreće za vrijeme fokusiranja, što je praktično ako upotrebljavate filtar.

  Fokusirajte objekte iznimno brzo i tiho. Snimajte videosnimke gotovo bez šuma mehanizma.
  Objektivi AF-P NIKKOR mogu se pohvaliti Nikonovim koračnim motorićem za tiho i trenutačno automatsko fokusiranje. Za vrijeme snimanja videozapisa motorić vam omogućuje besprijekoran pomak fokusiranja s jednog objekta na drugi. Sada možete raditi snimke koje zvuk fokusiranja objektiva neće upropastiti.

  Snimajte iz ruke ne zabrinjavajući se zbog efekata podrhtavanja fotoaparata. Načinom rada SPORT VR pouzdano ćete pratiti objekte koji se brzo kreću – čak i kad se kreću nepredvidljivo.
  U usporedbi s prethodnom verzijom ovog objektiva za puni kadar, smanjenje vibracija (VR) sada je brže, tiše i učinkovitije. VR vam sada omogućuje snimanje pri brzinama okidača koje su do 4,5 stupnja sporije nego što je inače moguće.1 A aktivira se u trenutku kada okidač pritisnete dopola. Ovaj objektiv može se pohvaliti i načinom rada SPORT VR, koji je preuzet s Nikonovih profesionalnih objektiva. Način rada SPORT VR daje stabilniju sliku u tražilu, što je korisno za snimanje izuzetno dinamičnih prizora, kao i pri panoramskom pomaku.

  Pratite zbivanja bez razmišljanja o objektivu. Svi pokretni dijelovi cijevi objektiva zabrtvljeni su radi zaštite od prašine i kapljica vode.
  Dizajn otporan na vremenske uvjete omogućuje vam pouzdano snimanje u zahtjevnim vremenskim uvjetima. Lagana konstrukcija jamči udobnije snimanje iz ruke i jednostavno prenošenje. Težak samo 680 g, ovaj objektiv FX formata sjajan je partner za putovanje. A idealan je i kao drugi objektiv u trenucima kad vam je potreban malo veći domet.

  Izvrsni rezultati od ruba do ruba
  Vrhunska razlučivost ovog objektiva za puni kadar jamči jasne slike visoke razlučivosti u cijelom rasponu zuma, čak i kada fotografirate s otvorenom blendom.
  Staklo iznimno male disperzije (ED) smanjuje kromatsku aberaciju za dobivanje slika živih boja i izvanrednog kontrasta sve do ruba kadra. Dijafragma od devet zaobljenih listova omogućuje ravnomjeran i prirodan efekt zamućenja.

  Vrhunska regulacija
  Izrađen za upotrebu u kombinaciji s Nikonovim brzim D-SLR fotoaparatima, ovaj objektiv reagira brzo i precizno. Elektromagnetska dijafragma jamči precizne ekspozicije tijekom velikih brzina kadra.
  Prekidači načina fokusa A/M i M/A, preuzeti s Nikonovih profesionalnih objektiva, omogućuju reguliranje prebacivanja na ručni fokus jednostavnim okretanjem prstena za fokusiranje. Kao omiljeni način rada u sportskoj fotografiji, način M/A omogućuje prebacivanje bez gotovo ikakvog kašnjenja. Način fokusiranja A/M manje je osjetljiv kako bi se spriječilo slučajno prebacivanje u ručni način rada. Prsten za fokusiranje i prsten zuma izvana su hrapavi kako bi se čvrstim držanjem osigurala besprijekorna regulacija.