Fotoaparat NIKON D5600 KIT AF-P 18-55VR Black

Osnovne značajke
 • vrsta: digitalni SLR fotoaparat s kit objektivom
 • senzor: CMOS , 23,5 x 15,6 mm 24,2 megapiksela
 • pohrana podataka: SDXC ili SDHC SD kartica UHS-I standarda
 • formati zapisa: RAW, JPEG, RAW+JPEG, MOV
 • snimanje videa: 1080p@60fps
 • ostale funkcije: Wi-Fi , 3,2"ekran
 • Šifra proizvoda: 6128281710
5.299,00 kn u dućanu
5.299,00 kn
Jamstvo: 12 mjeseci Dostava: 14 dana
12 x 441,58 kn | 24 x 236,25 kn
Jednokratno plaćanje:
Internet bankarstvo (virman)
Pouzeće (prilikom preuzimanja)
American Express, Maestro, MasterCard, Visa
Obročno plaćanje:
MasterCard 2-12 rate
Visa Premium 2-10 rata
DOSTUPNOST PO POSLOVNICAMA:
WEB SHOP
 • NIKON

  Nikon je međunarodna kompanija specijalizirana za fotografsku opremu. Osnovana je 1917. godine u Japanu. Nikon je bio jedan od prvih proizvođača SLR fotoaparata. Renomirani je proizvođač fotoaparata, objektiva, videokamera, teleskopa, dalekozora, mikroskopa itd. Chipoteka vam nudi fotoaparate i objektive marke Nikon.

 • OPIS

  D5600 + AF-P DX 18-55 VR

  Komplet objektiva sa zumom za sjajne svakodnevne fotografije. Sadrži fotoaparat D5600 te kompaktan objektiv AF-P DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR. Objektiv koristi Nikonov koračni motorić, koji se odlikuje brzim fokusiranjem i idealan je za snimanje videozapisa gotovo bez šuma mehanizma. A s Nikonovim zadivljujućim smanjenjem vibracija slike ostaju izoštrene čak i u situacijama sa slabim osvjetljenjem.

  Potaknite svoj kreativni duh stalno povezanim fotoaparatom D5600.

  Neočekivani trenutak ljepote. Savršeno uobličen statični ubrzani videozapis. Bilo da se radi o igri sjena kad je sunce visoko ili o videozapisu snimanom iz intrigantnog kuta, malo je što jače od uzbuđenja zbog stvaranja nečega što drugi cijene.

  Opremljen Nikonovom moćnom tehnologijom slike, D5600 mjesto je na kojem nastaje čarolija. To je fotoaparat koji vašim idejama daje moć. Niz legendarnih objektiva NIKKOR koje imate na raspolaganju jamči vam da nećete nikada ostati bez kreativne alternative. A Nikonova aplikacija SnapBridge omogućuje vam sinkronizaciju fotografija s pametnim uređajem za vrijeme snimanja ili jednostavan prijenos videozapisa u bilo kojem trenutku.

  Oslobodite svoju maštu: Kvaliteta slike fotoaparata Nikon D-SLR

  Ako ste među fotografima koji vide ono što drugima promiče, kvaliteta slike vam je najvažnija. Opremljen velikim senzorom slike DX formata od 24,2 megapiksela, fotoaparat D5600 precizno snima profinjene teksture i daje fotografije vrhunski oštrih detalja. Vaši će prijatelji i publika vidjeti upravo ono što ste željeli – na svakoj pojedinoj snimci. ISO raspon od 100 – 25.600, kao i proširena ISO osjetljivost od 6400 u načinu rada Noćni krajolik, osigurava jednostavno snalaženje u prizorima sa slabim osvjetljenjem i situacijama u kojima je osvjetljenje problematično. Sustav za obradu slike EXPEED 4 nudi vrhunsko uklanjanje šuma, čak i pri visokim ISO vrijednostima. Uz mogućnost korištenja niza međusobno izmjenjivih objektiva NIKKOR moći ćete bez problema snimati slike s upečatljivim pozadinskim zamućenjem i kontrastima bogatim tonovima.

  Predobro da se ne bi podijelilo: ostanite povezani putem aplikacije SnapBridge

  Povezujte se i nadahnjujte druge dijeleći svoje slike D-SLR kvalitete u trenu. Nikonova revolucionarna aplikacija SnapBridge koristi tehnologiju Bluetooth® low energy1 kako bi vaš D5600 bio stalno povezan s kompatibilnim pametnim uređajem. Fotoaparat ćete jednostavno povezati s pametnim uređajem. Nakon što to učinite, fotoaparat će moći sinkronizirati fotografije na uređaj tijekom snimanja bez potrebe da se svaki put ponovno povezujete. Svaka slika koju snimite trenutno se pojavljuje na vašem telefonu ili tabletu, spremna za dijeljenje. A videozapise možete prenositi ručno kad god poželite. Povezivanje putem aplikacije SnapBridge omogućuje vam i daljinsko snimanje pametnim uređajem. Bez obzira na to kako koristite SnapBridge, možete nastaviti s upotrebom pametnog uređaja bez ometanja i ne morate se zabrinjavati da ćete iscrpiti bateriju fotoaparata. Vaša je perspektiva jedinstvena: pomoću aplikacije SnapBridge možete je istoga trena podijeliti s drugima.
  SAZNAJTE VIŠE O APLIKACIJI SNAPBRIDGE

  Fotoaparat Nikon D-SLR: kad fotografija uistinu izgleda kao fotografija

  Besprijekorna ergonomija iznimno lako prenosivog fotoaparata D5600 omogućuje vam jednostavno uživljavanje u doživljaj fotografiranja. Stvarajte upečatljive kompozicije uz pomoć visokokvalitetnog optičkog tražila koje vam pruža nevjerojatno jasan pogled kroz objektiv – kad se želite fokusirati na objekt snimanja, snimanjem kroz tražilo možete spriječiti sunčevu svjetlost i druge smetnje. Stabilnije držanje fotoaparata možete zadržati i pri upotrebi telefotografskog objektiva. Dobar položaj kotačića odabira naredbe i višenamjenske tipke omogućit će vam jednostavno mijenjanje postavki za vrijeme snimanja. Postavke možete namjestiti i dodirnom Fn funkcijom putem velikog dodirnog zaslona bez skidanja pogleda s tražila. S kućištem koje teži tek 415 g (približno)2 i integriranom oblogom s karbonskim ojačanjem, ovaj je fotoaparat dovoljno lagan i otporan da ga možete ponijeti bilo kamo. Od istraživačkog putovanja do prometnih gradskih ulica, jednom kada pod prstima osjetite držak fotoaparata s dubokim zahvatom i počnete snimati, nećete ga htjeti ispustiti iz ruke.

  Snimite ono što vidite onako kako vidite: dodirni zaslon s promjenjivim kutom

  Sada možete snimati fotoaparatom D-SLR koji vidi svijet na vaš način – čak i kad ga vi vidite iz potpuno drugog kuta. Jednostavno okrenite, nagnite ili zakrenite veliki dodirni zaslon s promjenjivim kutom od 8,1 cm i postavite kompoziciju za savršene snimke: imat ćete neometan pogled bez obzira na to nalazi li se fotoaparat visoko ili nisko ili je od vas odmaknut. Za fokusiranje i snimanje trebate dodirnuti dodirni zaslon, baš kao i na pametnom telefonu. Dodirne naredbe možete koristiti i za vrijeme snimanja putem tražila ili reprodukcije slika. Za vrijeme snimanja putem tražila dodirna Fn funkcija pruža intuitivnu alternativu upotrebi kotačića odabira naredbe ili višenamjenske tipke: sada možete odabirati fokusnu točku ili podešavati druge važne postavke, kao što je otvor blende, automatska osjetljivost i slično, putem velikog dodirnog zaslona. Za vrijeme reprodukcije slike traka za pomicanje s jedne slike na drugu, preuzeta s Nikonovih profesionalnih fotoaparata D5 i D500, omogućuje brzo kretanje kroz slike. Raširite sliku prstima da biste je uvećali i brzo je obrežite.

  Neka vam ništa ne promakne: brzina i preciznost za ostvarenje svake ideje

  Kada sve uočavate, želite fotoaparat kojemu ništa ne promiče. Bez obzira na to nalazite li se usred akcije ili snimate izdaleka, iznimno precizan sustav AF-a fotoaparata D5600 brzo će se usmjeriti na vaš objekt i zadržati ga u fokusu. Sustav AF-a s 39 fokusnih točaka pokriva veliko područje kadra, a devet iznimno preciznih kombiniranih senzora u središtu daje poboljšanu preciznost. Kad snimate u načinu Live View (Prikaz uživo), AF s otkrivanjem kontrasta omogućuje vam dobro usmjeravanje. A kad se niotkuda pojavi onaj dugo željeni kadar, fotoaparat može snimati brzinom od pet slika u sekundi kako bi savršenom preciznošću uhvatio taj trenutak.

  Videozapisi koje ćete s ponosom podijeliti: D-Movie i videozapis s vremenskim odmakom

  Snimite besprijekorne videoisječke pune HD razlučivosti s finim detaljima koje ćete s ponosom podijeliti s drugima. D-Movie omogućuje snimanje pri brzini kadra do 50p/60p. Kontinuirano automatsko fokusiranje s prikazom uživo (neprestani AF sa servom) omogućuje da vaši objekti ostanu oštri čak i u dinamičnim situacijama. A ako snimate s objektivom iz kompleta AF-P NIKKOR, snimak će biti gotovo bez šuma mehanizma zahvaljujući ugrađenom koračnom motoriću objektiva. Videozapis s vremenskim odmakom, preuzet od Nikonovih naprednih D-SLR fotoaparata, pretvara prizore sporih oblaka ili prometne ulice u brze dramatične sekvence. A videozapise snimljene fotoaparatom D5600 jednostavno je podijeliti aplikacijom za povezivanje SnapBridge, koja se nalazi u fotoaparatu.

  Umjetnički dojam: kreativni alati u fotoaparatu

  Poboljšajte učinak svojih fotografija i videozapisa pomoću niza kreativnih alata na fotoaparatu. Nizom posebnih efekata jednostavno povećajte izražajnost svake slike: odabrani efekt možete pogledati u značajci Live View (Prikaz uživo) i podesiti njezin intenzitet prije snimanja. Još veću kontrolu nad izgledom i dojmom svojih slika postići ćete ako u snimanju koristite funkciju Picture Controls (Kontrola slike) za precizno podešavanje postavki kao što su kontrast i zasićenje. Mogućnost Flat (Ravnomjerno) u funkciji Picture Control (Kontrola slike) olakšat će vam doradu videozapisa u naknadnoj obradi. A možete i izraditi i spremiti prilagođenu postavku Picture Control (Kontrola slike) samo za svoju upotrebu. Pomoću niza efekata na izborniku za retuširanje možete brzo naglasiti atmosferu ili promijeniti dojam fotografija u fotoaparatu. Povezivanjem putem značajke SnapBridge možete iskoristiti prednosti pametnog telefona ili tableta kako biste nastavili kreativni proces pomoću svojih omiljenih aplikacija.

  NIKKOR objektivi: legendarna optička izvedba

  D5600 kompatibilan je s cijelim nizom objektiva NIKKOR DX formata. Bez obzira na koji način vaše fotografsko oko vidi svijet, pronaći ćete NIKKOR objektiv koji se podudara s vašom vizijom. Upotrijebite brzi glavni objektiv za predivno pozadinsko zamućenje, telefotografski objektiv za udaljene objekte ili širokokutni objektiv za dramatičnu kompoziciju. Na raspolaganju vam je i široka ponuda objektiva FX formata.

  Proširite svoje fotografske sposobnosti: Dodatna oprema za Nikon

  D5600 dio je Nikonovog neograničeno proširivog sustava D-SLR fotoaparata, koji može podržati sve vaše fotografske zamisli. Kad poželite istražiti kreativan potencijal svjetlosti, Nikonova poznata bljeskalica Speedlight to će vam olakšati. Te prenosive bljeskalice omogućavaju postizanje difuznog ili mekšeg osvjetljenja, slike snimljene pod dnevnom svjetlošću čine upečatljivijima, poboljšavaju snimke u sumrak ili daju bolju ekspoziciju detalja na objektima s lošim pozadinskim osvjetljenjem. Da biste postigli maksimalnu prenosivost, upotrebljavajte kompaktnu bljeskalicu Speedlight SB-500 koja ima ugrađeno LED osvjetljenje visokog intenziteta idealno za snimanje krupnih planova ili videozapisa. Želite li snimiti zvučne zapise visoke kvalitete, upotrijebite dodatni stereomikrofon ME-1. Bez obzira na to što želite postići svojom fotografijom, Nikon ima alate koji će zadovoljiti sve vaše potrebe.

  1 Riječ i logotipi Bluetooth® registrirani su zaštitni znakovi u vlasništvu tvrtke Bluetooth SIG, Inc. te ih tvrtka Nikon i njezine podružnice koriste pod licencom.
  2 Bez baterije/SD kartice

  ------------------------------------------------------------------

  Tehnički podaci


  Vrsta: Jednooki zrcalni digitalni fotoaparat

  Postolje objektiva: Nikon F-postolje (s AF kontaktima)

  Efektivni vidni kut: Nikonov DX format; žarišna duljina približno je 1,5 puta veća od žarišne duljine objektiva s kutom gledanja FX formata

  Senzor slike: DX, CMOS, 23,5 x 15,6 mm

  Ukupan broj piksela: 24,78 milijuna

  Sustav smanjenja prašine: Čišćenje senzora slike, referentni podaci skidanja prašine sa slike (potreban je softver Capture NX-D)

  Efektivni pikseli: 24,2 milijuna

  Veličina slike (pikseli): (L) 6000 x 4000, (M) 4496 x 3000, (S) 2992 x 2000

  Pohrana podataka - Format datoteke: NEF (RAW): 12-bitni ili 14-bitni, komprimirani, JPEG: kompatibilno s JPEG-om temeljne vrijednosti s finom (približno 1: 4), normalnom (približno 1: 8) ili osnovnom (približno 1: 16) kompresija, NEF (RAW)+JPEG: Jedna fotografija snimljena u formatima NEF (RAW) i JPEG

  Picture Control sustav: standardno, neutralno, živo, monokromatski, portret, pejzaž; ravnomjerno, odabranu postavku Picture Control moguće je promijeniti; pohrana za prilagođene postavke Picture Control

  Pohrana podataka - Medij: SD, SDHC (sukladno sa standardom UHS-I), SDXC (sukladno sa standardom UHS-I)

  Utor za karticu: 1 kartica Secure Digital (SD)

  Datotečni sustav: DCF 2.0, Exif 2.3, PictBridge

  Tražilo: Refleksno tražilo s jednim objektivom i pentazrcalom u razini oka

  Pokrivenost kadra: Pribl. Približno 95 % vodoravno i 95 % okomito

  Uvećanje: Pribl. 0,82 x (50 mm f/1,4 objektiva do beskonačnosti, –1,0 m-1)

  Točka oka: 17 mm (–1,0 m-1; od središnje površine objektiva okulara tražila)

  Podešavanje dioptra: –1,7 do +0,5 m-1

  Zaslon fokusiranja: Zaslon vrste B BriteView Clear Matte Mark VII

  Refleksno zrcalo: Brz povratak

  Ovor blende objektiva: Trenutačni povratak, elektronički reguliran

  Vrsta okidača: Elektronički reguliran okidač s okomitom putanjom žarišne ravnine

  Brzina okidača: 1/4000 do 30 sekundi, u koracima od 1/3 ili 1/2 EV; neprestano osvjetljenje „bulb”; dugo osvjetljenje

  Brzina sinkronizacije bljeskalice: X = 1/200 s; sinkronizira se s okidačem pri brzini od 1/200 s ili manjoj

  Način okidanja: S (pojedinačan kadar), CL (kontinuirano manja brzina okidanja), CH (kontinuirano veća brzina okidanja), Q (tiho otpuštanje okidača), samookidač; podržano je fotografiranje s intervalnim vremenskim brojilom

  Brzina snimanja: do 5 fps, CL: do 3 fps, CH: do 5 fps (JPEG i 12-bitni NEF/RAW) ili 4 fps (14-bitni NEF/RAW). Napomena: brzine kadra pretpostavljaju kontinuirani AF sa servom, ručnu ekspoziciju ili ekspoziciju s automatskim prioritetom okidača, brzinu okidača od 1/250 s ili veću, otpuštanje odabrano za prilagođenu postavku a1 (odabir AF-C prioriteta) i druge postavke za koje je odabrana zadana vrijednost.

  Samookidač: 2 s, 5 s, 10 s, 20 s; 1 do 9 ekspozicija

  Mjerenje ekspozicije: TTL mjerenje ekspozicije pomoću RGB senzora s 2016 piksela

  Način mjerenja: Matrično mjerenje: mjerenje 3D-matrice boje II (objektivi tipa G, E i D); mjerenje matrice boje II (ostali objektivi s procesorom). Centrirano mjerenje: težina od 75 % daje se kružnici od 8 mm u središtu kadra. Mjerenje u točci: mjeri kružnicu od 3,5 mm (oko 2,5 % kadra) centriranu u odabranoj fokusnoj točci

  Raspon mjerenja (ISO 100, f/1.4, 20 °C): Matrično ili centrirano mjerenje: 0 do 20 EV. Mjerenje u točci: 2 do 20 EV

  Povezivanje mjerača ekspozicije: Procesor

  Način: Automatski načini (automatski; automatski s isključenom bljeskalicom); programirane automatske postavke (P) s višenamjenskim programom; automatski prioritet okidača (S); automatski prioritet otvora blende (A); ručni (M); scenski načini (portret; pejzaž; dijete; sportovi; krupni plan; noćni portret; noćni pejzaž; zabava/u zatvorenom; plaža/snijeg; zalazak sunca; sumrak/svitanje; portret kućnog ljubimca; svjetlost svijeće; cvjetanje; jesenske boje; hrana), načini posebnih efekata (noćno snimanje; iznimno živo; pop; foto ilustracija; efekt fotoaparata-igračke; efekt minijature; selektivna boja; silueta; svijetli ton; tamni ton)

  Kompenzacija ekspozicije: Može se prilagoditi od –5 do +5 EV u koracima od 1/3 ili 1/2 EV u načinima rada P, S, A, M, „SCENE“ (SCENA) i noćno snimanje

  Blokada ekspozicije: Osvjetljenje zaključano na detektiranu vrijednost pomoću gumba AE-L/AF-L

  ISO osjetljivost: ISO 100 do 25.600 u koracima od 1/3 EV; dostupno automatsko upravljanje ISO osjetljivošću

  Aktivno D-osvjetljivanje: Automatski, vrlo visoko, visoko, normalno, nisko, isključeno

  Automatsko fokusiranje: Modul automatskog fokusiranja Nikon Multi-CAM 4800DX s TTL otkrivanjem faze, 39 točaka fokusiranja (uključujući 9 kombiniranih senzora) i pomoćni osvjetljivač AF-a (raspon približno 0,5 do 3 m). Automatsko fokusiranje dostupno je kod svih objektiva AF-S, AF-P i AF-I.

  Područje detekcije: od –1 do +19 EV (ISO 100, 20 °C)

  Servo upravljač objektiva: AF s jednim servo-korakom (AF-S); kontinuirani AF sa servom (AF-C); automatski odabir AF-S/AF-C (AF-A); predvidljivo praćenje fokusiranja automatski se aktivira u skladu sa statusom objekta, ručno fokusiranje (MF): može se upotrijebiti elektroničko tražilo raspona

  Točke fokusiranja: 39, moguće je birati između 39 ili 11 fokusnih točaka

  Način područja AF-a: AF u jednoj točci, AF s dinamičkim područjem s 9, 21 ili 39 točaka, 3D-praćenje, automatsko područje AF-a

  Blokada fokusa: Fokus se može zaključati pritiskanjem gumba za otpuštanje okidača do pola (AF s jednim servo-korakom) ili pritiskanjem gumba AE-L/AF-L

  Ugrađena bljeskalica: Automatski, portret, dijete, krupni plan, noćni portret, zabava/u zatvorenom, portret kućnog ljubimca, iznimno živo, pop, foto ilustracija, efekt fotoaparata-igračke: automatska bljeskalica s automatskim iskakanjem P, S, A, M, hrana: ručno iskakanje s gumbom za otpuštanje

  Brojka vodilja: pribl. 12, 12 s ručnom bljeskalicom (m, ISO 100, 20 °C)

  Regulacija bljeskalice: TTL: i-TTL regulacija bljeskalice pomoću RGB senzora od 2016 piksela dostupna je s ugrađenom bljeskalicom; i-TTL uravnotežena puna bljeskalica za digitalni SLR koristi se sa matričnim i centriranim mjerenjem, standardna i-TTL bljeskalica za digitalni SLR s mjerenjem u točci

  Način bljeskalice: Automatska, automatska bljeskalica sa smanjenjem efekta crvenih očiju, automatska spora sinkronizacija, automatska spora sinkronizacija sa smanjenjem efekta crvenih očiju, puni bljesak, smanjenje efekta crvenih očiju, spora sinkronizacija, spora sinkronizacija sa smanjenjem efekta crvenih očiju, stražnja zavjesa sa sporom sinkronizacijom, sinkronizacija stražnje zavjese, isključeno

  Kompenzacija bljeskalice: –3 do +1 EV uz povećanja u koracima od 1/3 ili 1/2 EV u načinima rada P, S, A, M i „SCENE“ (SCENA)

  Pokazatelj spremnosti bljeskalice: Svijetli kada je ugrađena bljeskalica ili kada je dodatna bljeskalica do kraja napunjena; treperi nakon okidanja bljeskalice punom izlaznom snagom

  Dodatni nastavak za stativ: ISO 518 nastavak za stativ s kontaktima za sinkronizaciju i podatke te sigurnosnom blokadom

  Nikonov sustav kreativnog osvjetljenja: Podržan je Nikon CLS

  Priključak za sinkronizaciju: Prilagodnik priključka za sinkronizaciju AS-15 (dostupan zasebno)

  Izjednačenje bijelog: Automatski, svjetlost žarulje, fluorescentno (7 vrsta), izravno sunčevo svjetlo, bljeskalica, oblačno, sjena, ručna prethodna postavka, sve osim ručne prethodne postavke s finim namještanjem.

  Vrste braketiranja: Ekspozicija, izjednačenje bijelog, ADL

  Prikaz uživo - servo upravljač objektiva: Automatsko fokusiranje (AF): AF s jednim servo-korakom (AF-S), neprestani AF sa servom (AF-F); ručno fokusiranje (MF)

  Prikaz uživo - način područja AF-a: AF s prioritetom lica, AF širokog područja, AF normalnog područja, AF s praćenjem objekta

  Prikaz uživo - automatsko fokusiranje: AF s otkrivanjem kontrasta bilo gdje u kadru (fotoaparat automatski bira fokusnu točku ako je odabran AF s prioritetom lica ili AF s praćenjem objekta)

  Prikaz uživo - automatski odabir scene: Dostupno u automatskom načinu i automatskom načinu s isključenom bljeskalicom

  Videozapis – mjerenje: Mjerenje TTL ekspozicije pomoću glavnog senzora slike

  Videozapis - način mjerenja: Matrično

  Videozapis - veličina kadra (pikseli) i brzina kadra: 1920 x 1080; 60p (progresivna metoda), 50p, 30p, 25p, 24p; 1280 x 720; 60p, 50p, stvarne brzine kadra za 60p, 50p, 30p, 25p i 24p su 59,94, 50, 29,97, 25 i 23,976 fps; sve opcije podržavaju i visoku i normalnu kvalitetu slike

  Videozapis - format datoteke: MOV

  Videozapis - video kompresija: Napredno kodiranje videozapisa H.264/MPEG-4

  Videozapis - format audio zapisa: Linearni PCM

  Videozapis - uređaj za snimanje audio zapisa: Ugrađeni ili vanjski stereomikrofon; prilagodljiva osjetljivost

  Videozapis - ISO osjetljivost: ISO 100 do 25.600

  Druge mogućnosti: Videozapisi s vremenskim odmakom

  Zaslon: 8,1 cm dijagonalno; TFT LCD dodirni zaslon s promjenjivim kutom prikaza od 170°, pribl. 100 % pokrivenosti kadra, prilagodba svjetline i uključenom/isključenom kontrolom pomoću senzora oka; pribl. 1037 tisuća točaka (720 x 480 x 3 = 1.036.800 točaka)

  Reprodukcija: Reprodukcija cijelog kadra i minijature (4, 12 ili 80 slike ili kalendar) sa zumiranjem reprodukcije, izrezivanje zumiranja reprodukcije, zumiranje lica u reprodukciji, reprodukcija videozapisa, dijaprojekcija fotografija i/ili videozapisa, histogramski prikaz, istaknuti detalji, informacije o fotografiji, prikaz podataka o lokaciji, automatska rotacija slika, ocjena slika i komentiranje slika (do 36 znakova)

  USB: Hi-Speed USB s mikro USB priključkom; preporučuje se priključivanje u ugrađeni USB ulaz

  HDMI izlaz: HDMI priključak vrste C

  Audio ulaz: Mini pinska stereoutičnica (promjera 3,5 mm); podržava dodatne stereomikrofone ME-1

  Priključak dodatne opreme: Bežični daljinski upravljači: WR-1, WR-R10 (dostupno zasebno). Kabeli za daljinsko upravljanje: MC-DC2 (dostupno zasebno). GPS jedinice: GP-1/GP-1A (dostupno zasebno)

  Wi-Fi (bežični LAN) standardi: IEEE 802.11b, IEEE 802.11g

  Wi-Fi (bežični LAN) radna frekvencija: 2412 do 2462 MHz (kanali 1 do 11)

  Wi-Fi (bežični LAN) sigurnost: Provjera vjerodostojnosti: Otvoreni sustav, WPA2-PSK

  Wi-Fi (bežični LAN) pokrivenost (uz optičku vidljivost): Približno 10 m bez smetnji; doseg može varirati ovisno o jačini signala te prisutnosti ili odsutnosti prepreka

  NFC - Operativnost: Oznaka NFC Forum tipa 3

  Bluetooth standardi: Bluetooth specifikacija verzije 4.1

  Podržani jezici: arapski, bengalski, bugarski, kineski (pojednostavljeni i tradicionalni), češki, danski, nizozemski, engleski, finski, francuski, njemački, grčki, hindski, mađarski, indonezijski, talijanski, japanski, korejski, marathski, norveški, perzijski, poljski, portugalski (Portugal i Brazil), rumunjski, ruski, srpski, španjolski, švedski, tamilski, teluški, tajlandski, turski, ukrajinski, vijetnamski

  Baterija: Jedna litij-ionska baterija EN-EL14a koja se može puniti

  Strujni ispravljač: Strujni ispravljač EH-5b; zahtijeva upotrebu priključka za napajanje EP-5A (dostupan zasebno)

  Priključak stativa: 1/4-inčni (ISO 1222)

  Dimenzije (Š x V x D): pribl. 124 x 97 x 70 mm

  Težina: pribl. 465 g, s baterijom i memorijskom karticom, ali bez poklopca kućišta; približno 415 g (samo kućište fotoaparata)

  Radna okolina - temperatura: Temperatura: 0 °C do 40 °C

  Radna okolina - vlažnost: Vlažnost: 85 % ili manje (bez kondenzacije)

  Priložena dodatna oprema: gumeni štitnik okulara DK-25, poklopac kućišta BF-1B, litij-ionska baterija EN-EL14a koja se može puniti (s poklopcem priključka), remen za nošenje AN-DC3, punjač baterije MH-24 (utičnica za ispravljač isporučuje se samo u državama i područjima u kojima je potrebna; oblik ovisi o zemlji prodaje)


  Ako nije navedeno drukčije, sva mjerenja izvršena su sukladno sa standardima ili smjernicama udruge CIPA (Camera and Imaging Products Association).

  Svi brojevi odnose se na fotoaparat s potpuno napunjenom baterijom.

  Nikon pridržava pravo izmjene izgleda i specifikacija hardvera i softvera opisanih u ovim specifikacijama u bilo koje vrijeme i bez prethodne obavijesti. Nikon ne snosi odgovornost za štetu koja može nastati uslijed pogrešaka koje ove specifikacije sadržavaju.

VIDEO ZAPIS