Smartphone ZTE Axon 7 zlatni

Osnovne značajke
 • ekran: 5.5" AMOLED 2560 x 1440
 • procesor: Quad Core Snapdragon 820 2 x 2,15 GHz Kryo + 2 x 1,6 GHz Kryo
 • radna memorija: 4 GB
 • pohrana: 64 GB, microSD do 256 GB
 • baterija: 3250 mAh, brzo punjenje
 • stražnja/prednja kamera: 20 megapiksela / 8 megapiksela
 • povezivost: 4G, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.2, Dual SIM
 • Šifra proizvoda: 6504000262
3.799,00 kn u dućanu
3.799,00 kn
Jamstvo: 24 mjeseci Isporučivo: ne
DOSTUPAN PO NARUDŽBI: POŠALJI UPIT
 • OPIS

  Dimenzije uređaja iznose 151,7 x 75 x 7,9 mm a masa je 175 grama.

  Operativni sustav: Android 6.0.1 (Marshmallow)
  Pozadina mobitela je prekrivena metalnim kućištem.
  Ugrađen je čitač otisaka prstiju.

  Stražnja kamera ima autofokus i LED bljeskalicu.
  Dodatne karakteristike kamere: geotagiranje, fokusiranje na dodir, otkrivanje lica, panoramsko slikanje, HDR.

  Audio mogućnosti: uređaj je opremljen zvučnikom, ulazom za slušalice, zvučnim upozorenjima.

  Ugrađeni senzori: akcelerometar, detektor blizine, žiroskop, kompas.
  Softver: SMS, MMS, e-mail, push e-mail, instant messenger, HTML 5 internet preglednik.
  Podržani audio-video formati: MP4, H.264, MP3, WAV, eAAC+, FLAC.
  USB utor: USB-C.

 • 5,5" ekran

  Uređaji s 5,5" ekranom pružaju prostran pregled sadržaja čak i za ozbiljnije poslovne namjene i filmski doživljaj, ali su neprikladni za nošenje u džepu. Smartphoni opremljeni 5,5" ekranom se ponekad zbog svoje veličine nazivaju i "phableti", telefoni-tableti.

 • rezolucija 2560 x 1440

  Rezolucija poznata kao 1440p, 2560x1440, QHD ili WQHD, popularna je rezolucija za monitore i ekrane dijagonala 24" na više. Ekrani ove rezolucije imaju četiri puta više piksela od HD ekrana (QHD; Quad HD), pružaju prostranu radnu površinu i idealni su za dizajn, istovremeni rad u više programa, tablične proračune i video montažu. U prijenosnim uređajima pružaju izrazito oštru sliku koja je sposobna prikazati čak i 4K (UHD) video u dovoljno visokoj kvaliteti.

 • Quad Core

  Procesori s više jezgri mogu izvršavati više programa istovremeno, ili jedan program izvršavati puno brže. Stvarna iskoristivost dodatnih jezgri ovisi prvenstveno o prilagođenosti softvera (aplikacija), a ponekad i kvaliteti samog uređaja. Procesori s 4 jezgre (Quad Core) su standard u današnjim računalima i prijenosnim uređajima i omogućavaju brzo izvršavanje svih mobilnih aplikacija i računalnih programa.

 • 4 GB RAM

  Radnu memoriju prijenosnih uređaja dijeli procesor i grafički podsustav. Od dijela namjenjenog glavnom sustavu tek je dio preodređen za korištenje od strane aplikacija instaliranih od strane korisnika. Količina RAM-a dakle ima direktni utjecaj na broj aplikacija koju korisnik može instalirati i koristiti na svom prijenosnom telefonu. 4 GB RAM-a će stoga omogućiti korisniku instaliranje velikog broja aplikacija na njegov/njezin smartphone prije nego smartphone upozori korisnika da je potrebno očistiti memoriju ili prebaciti aplikacije na karticu koju je moguće umetnuti u prijenosni uređaj.

 • micro SD utor do 256 GB

  Memoriju ovog uređaja možete nadograditi microSD karticom kapaciteta 4, 8, 16, 32, 64, 128 ili 256 GB. Na 256 GB se može pohraniti otprilike 64.000 MP3 pjesama, 72 sata Full HD videa, 144.000/28.800 (JPEG/RAW) 5-megapikselnih fotografija, 92.800/9.100 (JPEG/RAW) 8-megapikselnih fotografija.

 • baterija 3250 mAh

  mAh je mjera sposobnosti baterije da isporuči određenu količinu struje uređaju kroz vrijeme. Dakle, ako uređaj zahtjeva 100 mA za rad, baterija od 3250 mAh će teoretski moći uređaj napajati 32,5 sati. Naravno, treba uzeti u obzir da mAh nije mjera kapaciteta već mogućnosti isporučivanja električnog naboja u vremenu. Također valja imati na pameti da će potreba uređaja za energijom varirati ovisno o tome koliko, na primjer, korisnik ima otvorenih aplikacija.

 • 8 mpix prednja kamera

  8 MP iznosi točno 3264 x 2448 piksela, pri odnosu 4:3. Ovo znači da će mobilni telefon opremljen ovakvom prednjom kamerom moći uslikati selfie visoke kvalitete. Kvaliteta fotografije ne ovisi isključivo o megapikselima već o veličini piksela na čipu/senzoru na koji se slika prihvaća. Veći pikseli će moći uhvatiti više fotona i proizvesti kvalitetnije fotografije.

 • 4G mreža

  4G je skupni naziv za četvrtu generaciju tehnologija za mobilnu podtakovnu i govornu komunikaciju. LTE, najraširenija inačica standarda, omogućava brzinu prijenosa od 100 Mb/s pri visokoj brzini kretanja korisnika do 1 Gb/s pri niskoj brzini.

 • Wi-Fi

  Wi-Fi je naziv tehnologije za bežičnu komunikaciju među računalima kojkod koje se koriste radijske frekvencije pri komunikaciji, 2.4 GHz i 5 GHz. Od predstavljanja krajem prošlog milenija Wi-Fi je prošao kroz više iteracija: IEEE 802.11a, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n.

 • GPS

  GPS (Ground Positioning System) je američki svemirski globalni sustav za određivanje položaja uređaja opremljenih primopredajnicima za pozicijsko određivanje. Ovaj pouzdani sustav omogućava precizno pozicioniranje sa razlučivošću do 20 metara od 2000. godine kada su komercijalni i vojni sustavi izjednačeni u preciznosti. Sustav omogućava pozicioniranje i praćenje objekata u bilo kojim vremenskim uvjetima, u bilo koje doba dana dokle god je uređaj koji se prati u dometu bar četiri ili više GPS satelita.

 • Bluetooth 4.2

  Bluetooth 4.2 je predstavljen 2014. godine i donio je pomake u načinu na koji se uređaji povezuju i razmjenjuju podatke u odnosu na ranije verzije.

 • Dual SIM

  Dual SIM je karakteristika pojedinih modela mobitela koja označava da se u prijenosni uređaj mogu odjedanput staviti dvije SIM kartice.

 • Android 6.0 (Marshmallow)

  Marshmallow je kodni naziv za Android operativni sustav tvrtke Google šeste generacije. Predstavljen 2015. godine donio je mnoga poboljšanja, od boljeg korištenja baterije do preinaka korisničkog sučelja.

 • geotagiranje

  Geotagiranje je precizno pozioniranje korisnika kroz dodavanje GPS koordinata u metapodatke fotografije koju je korisnik snimio na lokaciji na kojoj se nalazi.

 • otkrivanje lica

  Detekcija lica je tehnologija koja prijenosnom uređaju ili fotoaparatu omogućava prepoznavanje crte lica osobe koja se snima i prioritetno fokusiranje lice spomenute osobe.

 • snimanje panorame

  Snimanje panorame je karakteristika prijenosnih uređaja koja im omogućava snimanje panoramskih fotografija. Uređaj snimi više fotografija panorame te ih prilagođava i pohranjuje kao jednu fotografiju velike širine.

 • USB-C priključak

  USB-C priključak je predstavljen 2014., a osim činjenice da se za razliku od ranijih USB iteracija može uključiti u uređaj bez obzira kako je okrenut, bitnih promjena na polju propusnosti nema (u odnosu na 3.1 USB-A standard).

 • kompas

  Kompas je uređaj za određivanje strana svijeta koji reagira na magnetizam planeta Zemlje i položaj magnetnih polova.

 • detektor blizine

  Detektor blizine je senzorski uređaj kojem je svrha detekcija udaljenosti dva objekta u prostoru i dojavljivanje korisniku vrijednosti relevantnih za promjenu stanja jednog, drugog ili oba objekta.

 • LED bljeskalica

  Uređaj opremljen LED bljeskalicom može osvjetljavati objekte ili prostor prilikom snimanja pomoću bijelih LED-ica. LED tehnologija omogućava visoku razinu osvjetljavanja uz malu potrošnju resursa uređaja pa se ovakve bljeskalice sve češće ugrađuju u prijenosne uređaje kao što su smartphonei ili tableti.

 • fokusiranje na dodir

  Fokusiranje na dodir je karakteristika prijenosnih uređaja opremljenih ekranom osjetljivim na dodir koji im omogućava da prepoznaju dodir korisnika na fotografiju pohranjenu na uređaju te da fokusiraju na dodirnutu površinu.

TAGS

5,5" ekran , rezolucija 2560 x 1440 , Quad Core , 4 GB RAM , RAM , memorija , radna memorija , 64 GB flash pohrana , micro SD utor do 256 GB , baterija 3250 mAh , 8 mpix prednja kamera , 4G mreža , LTE , Wi-Fi , IEEE 802.11 , Wifi , WiFi , bežini internet , GPS , Bluetooth 4.2 , Dual SIM , zlatna boja , Android 6.0 (Marshmallow) , metalno kućište , čitač otisaka prstiju , geotagiranje , otkrivanje lica , Face Detection , snimanje panorame , 3,5 mm TRRS (ž) , utor za slušalice s mikrofonom , 3.5 mm TRRS jack , USB-C (m) , žiroskop , kompas , detektor blizine , LED bljeskalica , fokusiranje na dodir , 1,6 GHz procesor , 20 mpix stražnja kamera , AMOLED ekran , 2,15 GHz procesor