Smartphone Prestigio 5400 DUO bijeli

Osnovne značajke
 • ekran: 4,0″ TFT LCD 480x800
 • procesor: Quad Core Cortex A5 1,2 GHz
 • radna memorija: 512 MB
 • pohrana: 4 GB + microSD card do 32 GB
 • baterija: 1700 mAh
 • stražnja/prednja kamera: 8 megapiksela / VGA
 • povezivost: 3G, Wi-Fi, 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0, GPS, A-GPS, Mini-SIM, Dual SIM, 3,5mm audio utor, micro-USB-B 2.0 utor
 • Šifra proizvoda: 9150014497
499,00 kn u dućanu
474,05 kn
Jamstvo: 24 mjeseci Isporučivo: ne
DOSTUPAN PO NARUDŽBI: POŠALJI UPIT
 • OPIS

  Mobitel podržava sljedeće mrežne standarde:
  GSM (2G): EDGE, GPRS, GSM, 3G, Wi-Fi : 802.11b, 802.11g, 802.11n
  Ugrađeni su senzori: akcelerometar, senzor blizine

 • Quad Core

  Procesori s više jezgri mogu izvršavati više programa istovremeno, ili jedan program izvršavati puno brže. Stvarna iskoristivost dodatnih jezgri ovisi prvenstveno o prilagođenosti softvera (aplikacija), a ponekad i kvaliteti samog uređaja. Procesori s 4 jezgre (Quad Core) su standard u današnjim računalima i prijenosnim uređajima i omogućavaju brzo izvršavanje svih mobilnih aplikacija i računalnih programa.

 • 1,2 GHz procesor

  Procesori današnjice se mogu klasificirati prema radnom taktu koji se u pravilu mjeri u gigaherzima. Tako će 1.2 GHz procesor raditi na frekvenciji od 1.2 milijardu ciklusa u sekundi. Svaki ciklus omogućava procesoru obradu određene količine bitova u sekundi, ovisno o njegovom kapacitetu. Tako će 64 bitni procesor moći zaprimiti i obraditi 64 bita u ciklusu, dok će 32 bitni moći obraditi svega 32 bita.

 • 512 MB RAM

  Radnu memoriju prijenosnih uređaja dijeli procesor i grafički podsustav. Od dijela namjenjenog glavnom sustavu tek je dio preodređen za korištenje od strane aplikacija instaliranih od strane korisnika. Količina RAM-a dakle ima direktni utjecaj na broj aplikacija koju korisnik može instalirati i koristiti na svom prijenosnom telefonu. 512 MB RAM-a će stoga omogućiti korisniku instaliranje svega nekoliko aplikacija na njegov/njezin smartphone prije nego smartphone upozori korisnika da je potrebno očistiti memoriju ili prebaciti aplikacije na karticu koju je moguće umetnuti u prijenosni uređaj.

 • 4 GB flash pohrana

  U memoriju kapaciteta 4 GB se može pohraniti otprilike 1.000 MP3 pjesama, 1 sat Full HD videa, 2.200/450 (JPEG/RAW) 5-megapikselnih fotografija, 1.400/140 (JPEG/RAW) 8-megapikselnih fotografija. *u izračun nije uračunat prostor kojeg zauzima operativni sustav i drugi softver (npr. Android).

 • baterija 1700 mAh

  mAh je mjera sposobnosti baterije da isporuči određenu količinu struje uređaju kroz vrijeme. Dakle, ako uređaj zahtjeva 100 mA za rad, baterija od 1700 mAh će teoretski moći uređaj napajati 17 sati. Naravno, treba uzeti u obzir da mAh nije mjera kapaciteta već mogućnosti isporučivanja električnog naboja u vremenu. Također valja imati na pameti da će potreba uređaja za energijom varirati ovisno o tome koliko, na primjer, korisnik ima otvorenih aplikacija.

 • 8 mpix stražnja kamera

  8 MP iznosi točno 3264 x 2448 piksela, pri odnosu 4:3. Ovo znači da će mobilni telefon opremljen ovakvom stražnjom kamerom moći uslikati fotografije približno 4k rezolucije. Kvaliteta fotografije ne ovisi isključivo o megapikselima već o veličini piksela na čipu/senzoru na koji se slika prihvaća. Veći pikseli će moći uhvatiti više fotona i proizvesti sliku veće kvalitete.

 • VGA prednja kamera

  VGA kamera u stanju je snimiti fotografije rezolucije 800 x 600 piksela, pri odnosu 4:3. Ovo znači da će mobilni telefon opremljen ovakvom prednjom kamerom moći uslikati fotografije minimalne kvalitete. Kvaliteta fotografije ne ovisi isključivo o megapikselima već o veličini piksela na čipu/senzoru na koji se slika prihvaća. Veći pikseli će moći uhvatiti više fotona i proizvesti sliku veće kvalitete.

 • 3G mreža

  3G je skupni naziv za treću generaciju tehnologija za mobilnu podtakovnu i govornu komunikaciju. UMTS (koji se koristi u Europi i Japanu) omogućava brzinu prijenosa od 250 kb/s do 14 Mb/s.

 • Wi-Fi

  Wi-Fi je naziv tehnologije za bežičnu komunikaciju među računalima kojkod koje se koriste radijske frekvencije pri komunikaciji, 2.4 GHz i 5 GHz. Od predstavljanja krajem prošlog milenija Wi-Fi je prošao kroz više iteracija: IEEE 802.11a, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n.

 • GPS

  GPS (Ground Positioning System) je američki svemirski globalni sustav za određivanje položaja uređaja opremljenih primopredajnicima za pozicijsko određivanje. Ovaj pouzdani sustav omogućava precizno pozicioniranje sa razlučivošću do 20 metara od 2000. godine kada su komercijalni i vojni sustavi izjednačeni u preciznosti. Sustav omogućava pozicioniranje i praćenje objekata u bilo kojim vremenskim uvjetima, u bilo koje doba dana dokle god je uređaj koji se prati u dometu bar četiri ili više GPS satelita.

 • Dual SIM

  Dual SIM je karakteristika pojedinih modela mobitela koja označava da se u prijenosni uređaj mogu odjedanput staviti dvije SIM kartice.

 • akcelerometar

  Akcelerometar je senzorski uređaj za praćenje nagiba u prijenosnim uređajima koji detektira nagib uređaja te sustavu dojavljuje na koju stranu i za koliko treba zarotirati ekran uređaja ovisno o brzini pokreta i samom nagibu.

 • detektor blizine

  Detektor blizine je senzorski uređaj kojem je svrha detekcija udaljenosti dva objekta u prostoru i dojavljivanje korisniku vrijednosti relevantnih za promjenu stanja jednog, drugog ili oba objekta.

SPECIFIKACIJE

Takt procesora 1.2GHz
Interna memorija 512MB
Procesor ARM Cortex A5
Zaslon LCD
Težina 132 g
Tehnologija baterije Lithium-Ion (Li-Ion)
Flash memorija 4GB
Trajanje baterije 1700 mAh
Dijagonala monitora 101.6 mm (4 ")
Ugrađena bljeskalica Da
Personalizacija Icons, Menu, Shortcuts, Themes, Widgets
Visina 126 mm
Razlučivost zaslona 800 x 480 pikseli
Širina 63.5 mm
Dubina 9.9 mm
Boja uređaja Bijelo
Spikerfon Da
SMS Da
Bluetooth Da
Audio formats supported MP3
Veličina zaslona 4"
Poziv na čekanju Da
Vibrirajući alarm Da
Kratke upute za uporabu Da
Povezivanje slušalica 3.5 mm
Ekran osjetljiv na dodir Da
Tip zvona MP3
Pozivni timer Da
Poziv na čekanju Da
Dual SIM support Da
Mobile operating system installed Android 4.1
Main camera resolution 8 MP
Display type TFT